Welke trouwring past bij mij?

Welke trouwring past bij mij?

Super leuk dat jullie gaan trouwen, Gefeliciteerd!
Nu moeten er nog trouwringen uit worden gezocht en er is zo veel mogelijk dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet.

Lees deze blog door en je zult alvast een aantal antwoorden op je vragen krijgen.

manon-ter-hogt_over-ons_1

Moeten trouwringen het zelfde zijn?

Ik vind van niet, je trouwring draag je voor de rest van je leven. Kies daarom een ring die echt bij jou past. Als je partner een hele andere smaak heeft kun je er symbolisch toch een set van maken door bijvoorbeeld het zelfde materiaal te kiezen. Of door een bepaald symbool aan de binnenkant van de ring te graveren. Dit zijn maar een paar voorbeelden er is uiteraard nog veel meer mogelijk.

Trouwring als aanschuifring

Wat ook erg leuk is als je al een mooie verlovingsring hebt gekregen. Om de trouwring hier bij aan te schuiven. Je kunt dan een ring op maat laten maken die perfect naast je verlovingsring past.


Gouden trouwring

Draag je een trouwring aan de linker of rechterhand?

Dit maakt niets uit, kies vooral wat jij vind dat lekker draagt. Als je rechtshandig bent zou ik zeggen draag de trouwring links zodat de ring minder snel beschadigd, je linkerhand gebruik je waarschijnlijk minder. Hieronder nog een aantal leuke weetjes over trouwringen.

  • Vroeger droegen katholieken hun trouwring aan de linkerhand en de protestanten aan de rechterhand.
  • Tussen de zestiende en zeventiende eeuw werden trouwringen aan de wijsvinger gedragen dit omdat daar een adertje doorheen zou lopen dat rechtstreeks naar het hart loopt.
  • Pas in de negentiende eeuw gingen de meeste heren een trouwring dragen. Daarvoor droegen alleen de vrouwen een trouwring.

Hoe lang duurt het maken van trouwringen?

Wacht niet te lang met het uitzoeken van trouwringen voor de grote dag. Voor het maken en ontwerpen van ringen zou ik zeker 8 weken aanhouden. Liefst nog langer om teleurstelling te voorkomen.

Het kan namelijk zo zijn dat je een bijzondere edelsteen in je trouwring wilt of een diamant. Dan moet ik eerst op zoek naar een passende steen en dit kost tijd.

uniek, zeldzaam,saffier

Trouwringen laten ontwerpen

Wat natuurlijk helemaal leuk is, is om je eigen trouwringen te ontwerpen. Dit doe ik samen met jullie zodat de ontwerpen helemaal eigen worden en jullie persoonlijke ringen krijgen.
Als eerst gaan we bekijken wat jullie aanspreekt in ringen die jullie mooi vinden, is dat de vorm, de kleur de edelsteen?
Juist een organische of strakke vorm.
Daarna ga ik schetsen voor jullie en aan de hand daarvan kunnen we het uiteindelijke ontwerp bepalen.

Let op ontwerpen maak ik altijd in mijn eigen unieke stijl.

Welke kleur goud voor een trouwring?

Wordt dit geelgoud, witgoud, roodgoud, roségoud of toch platina?
Dit ligt aan jullie budget en aan jullie smaak. 18 karaat geelgoud heeft een net wat dieper gele kleur dan 14 karaat geelgoud.

Daarnaast heb je natuurlijk rood en roségoud ook wel roze goud genoemd. Een super mooie kleur die tegenwoordig weer vaker wordt gebruikt in sieraden, deze kleur moet wel bij je huidskleur passen. Daar kom je snel genoeg achter wanneer je een afspraak maakt. 
maak een afspraak

Voor een tijdloze trouwring kun je ook gaan voor Platina dit diep grijze metaal is stevig en hypoallergeen.

Wat is de ideale edelsteen voor een trouwring?

Het is uiteraard mogelijk om iedere soort edelsteen in een ring te plaatsen. Toch zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden, als je een ring voor het leven uitzoekt. Diamant is het hardste materiaal dat er bestaat. En voor een trouwring die je een leven lang gaat dragen is dit natuurlijk ideaal. Er zijn ook andere edelstenen die prima in een trouwring kunnen maar waarbij je eerder slijtage gaat zien.

Een ander soort edelsteen die ook geschikt is voor trouwringen is saffier.

En mocht je nou denken wat saai alleen maar diamant en saffier. Deze stenen kun je uiteraard krijgen in wit maar, diamant komt in veel verschillende kleuren voor. Ook saffier heeft een brede keus aan kleuren, dus dit hoeft niets uit te maken bij de keuze.

Wil je meer weten over het ontwerpen van trouwringen?
Of wil je vrijblijvend ringen komen passen?
Neem gerust contact met mij op, dit kan via het contact formulier

Mijn winkel met atelier ligt in Borculo een kleine plaats in de achterhoek

Liefs Manon ter Hogt 
Spoorstraat 16 a
7271 CB Borculo

Voor het maken van een afspraak kun je ook bellen of mailen.
0612210132
info@manonterhogt.com

Heb je vragen over iets wat je hierboven las?

Neem gerust contact met me op via de knop of via whatsapp.

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief