Sieraad op maat laten maken

 

Sieraad op maat laten maken

​​Hoe gaat het ontwerpen van een sieraad op maat nou eigenlijk in zijn werk?

Allereerst gaan we kijken aan de hand van mijn juwelen collectie wat je aanspreekt. Is het de vorm, de edelsteen of het symbool erachter? Ook kan het zo zijn dat je zelf al een beeld of ontwerp hebt waar we mee kunnen starten.

uniek sieraad, handgemaakt, goudsmid, berkelland, groenlo, eibergen, neede, borculo, juewelier, lochem

Heb je een idee voor een uniek sieraad, een uniek juweel als cadeau of gewoon een verwennerij voor jezelf, dan denk ik graag met je mee. Sieraden blijven vaak een leven lang bijzonder. Het zijn herinneringen van speciale momenten. Denk bijvoorbeeld aan een kraamcadeau.. of die ene gouden ring die je kreeg toen je afstudeerde..

Wat ik het liefst maak? Unieke, tijdloze sieraden. Wanneer ik in een gouden ring, hanger of oorbellen een symbool mag verwerken, vind ik dat extra bijzonder. Dit geeft een sieraad net dat beetje extra.

Groen gouden sieraad

Daarna gaan we kijken naar het materiaal. Kies je voor rood goud, rosé goud, witgoud of geelgoud? Er bestaat zelfs groen goud, voor als je echt iets unieks wilt hebben. Deze goudlegering ligt eigenlijk tussen wit en geelgoud in. Het is geen knalgroen maar, door de geelgoud kleur heen zie je een lichtgroene zweem. Deze kleur wordt verkregen door meer zilver aan de legering toe te voegen waardoor het wat groener oogt. Echter is groen goud een stuk zachter dan geelgoud en daarom niet geschikt voor alle soorten sieraden.

Goud uit een erfenis, recyclen

Goud dat je gekregen hebt uit een erfenis of van sieraden die je niet meer draagt kun je prima om laten smelten om er iets nieuws van te maken.

Als je graag sieraden draagt, draag je goud dat waarschijnlijk al eeuwen geleden uit de grond is gehaald. Misschien zit er wel goud in jouw trouwring dat 2000 jaar geleden door de Romeinen is gedolven!

Een nieuwe ring kopen? Denk dan eens aan al het goud dat thuis onaangeroerd in een juwelendoosje ligt. Goud verliest niet aan kwaliteit wanneer het gerecycled wordt en kan heel goed tot iets nieuws verwerkt worden. Veel beter voor jou en voor de planeet!

Daarnaast geeft het goud uit een erfenis jouw nieuwe sieraad ook extra betekenis.

Verlovingsring

Wil jij je vriend of vriendin ten huwelijk vragen? Dan is het natuurlijk uniek om een door jou ontworpen ring te geven. Dit maakt de verlovingsring extra persoonlijk.

verlovingsring, trouwring, uniek, handgemaakt, toermalijn

Ook hierin help ik je graag. Ga jij bijvoorbeeld voor een klassieke verlovingsring met diamant? Of gaat de voorkeur uit naar een ring met edelsteen? Misschien kies je liever voor een ring zonder steen en ga je voor een ring met naam of letter. Mogelijkheden te over!

Bruidssieraad

Ga je trouwen? En ben je op zoek naar een sieraad wat je kunt dragen op je bruiloft?
Ook dan help ik graag om een mooi ontwerp te maken. Het is dan belangrijk om het bruidssieraad zo te maken dat het goed bij je trouwjurk past.

Atelier

Wil jij een keer komen kijken en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een handgemaakt sieraad? Dan ben je meer dan welkom in mijn atelier.

Mijn winkel met open atelier ligt in Borculo, een kleine plaats in Berkelland. Dit is goed te bereiken vanuit Gelderland en Overijssel.
U bent welkom (op afspraak) om mijn collectie te komen bewonderen of om een ontwerp te laten maken.

Klik op deze tekst voor het contact formulier of bel 0612210132

Heb je vragen over iets wat je hierboven las?

Neem gerust contact met me op via de knop of via whatsapp.

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief