Een juweel op maat laten maken

Samen aan tafel om een persoonlijk juweel te ontwerpen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Allereerst gaan we kijken aan de hand van mijn juwelen collectie wat je aanspreekt. Is het de vorm, de edelsteen of het symbool erachter? Wordt het een vrij strak ontwerp of mag het wat organischer zijn.
Misschien heb je zelf al wel een idee of beeld waarmee we kunnen starten.

Ik maak nooit een ontwerp van een ander na en werk uitsluitend in mijn eigen stijl.

Sieraden blijven vaak een leven lang bijzonder. Het zijn herinneringen van speciale momenten. Denk bijvoorbeeld aan een kraam cadeau.. of die ene gouden ring die je kreeg toen je afstudeerde..

Een symbool of bepaald gevoel in een juweel geeft het net dat beetje extra

Goud of Platina

Daarna gaan we kijken naar het materiaal. Kies je voor platina rood goud, rosé goud, witgoud of geelgoud? Er bestaat zelfs groen goud, voor als je echt iets unieks wilt hebben. Deze goudlegering ligt eigenlijk tussen wit en geelgoud in. Het is geen knalgroen maar, door de geelgoud kleur heen zie je een lichtgroene zweem. Deze kleur wordt verkregen door meer zilver aan de legering toe te voegen waardoor het wat groener oogt. Echter is groen goud een stuk zachter dan geelgoud en daarom niet geschikt voor alle soorten sieraden.

hangemaakte sieraden neede uniek luxe exclusief

Edelstenen

Daarnaast zal ik je ook het 1 en ander vragen over de edelstenen, diamant of parels die in het ontwerp mogen worden verwerkt. In mijn atelier heb ik een edelstenen collectie waaruit een steen gekozen kan worden.
Dit gaat vaak gaat vaak intuïtief je pakt direct een steen die je aanspreekt. Soms is er een bepaalde wens en ga ik op zoek naar een edelsteen in een specifieke kleur of vorm.

Niet alle soorten edelstenen zijn geschikt voor alle soorten sieraden. Sommige zijn simpelweg te zacht en te kwetsbaar voor een ring. Hierin zal ik je dan ook adviseren.

Meestal komt er tijdens ons gesprek al een concreet ontwerp uit. Soms is het nodig dat ik nog wat schetsen uitwerk. Dan volgt een tweede afspraak om nog wat dingen door te spreken. Het maken van de schetsen kan 2 a 3 weken duren. Dit is afhankelijk van de lopende opdrachten en mijn inspiratie uiteraard.

Verlovingsring

Wil jij je vriend of vriendin ten huwelijk vragen? Dan is het natuurlijk uniek om een door jou ontworpen ring te geven. Dit maakt de verlovingsring extra persoonlijk.

Ook hierin help ik je graag. Ga jij bijvoorbeeld voor een klassieke verlovingsring met diamant? Of gaat de voorkeur uit naar een ring met edelsteen? Misschien kies je liever voor een ring zonder steen en ga je voor een ring met naam of letter.

verlovingsring, trouwring, uniek, handgemaakt, toermalijn

Maak proces

Nadat alles helemaal duidelijk is voor jou en mij ga ik ermee aan de slag.
Het maken van een persoonlijk juweel duurt ongeveer 4 a 8 weken. Dit afhankelijk van het ontwerp. Uiteraard neem ik hier ruim de tijd voor want iets moois maken kost tijd.

Kosten

Voordat er een definitief ontwerp is, kan ik niet exact zeggen wat de kosten zullen zijn voor het maken van een persoonlijk juweel.

Om je toch een indicatie te geven van de minimum kosten
zijn dit ongeveer de minimum bedragen waar je rekening mee kunt houden.

€700,- voor een smalle ring van 14 karaat goud.
€500,- voor een hanger van 14 karaat goud.
€1500,- voor wat bredere ringen van 14 karaat goud.

*Nogmaals dit zijn indicaties.

Wil je meer weten over het laten ontwerpen van een persoonlijk juweel?
Of wil je vrijblijvend langskomen?
Neem gerust contact met mij op, dit kan via het contact formulier

Liefs Manon  

Spoorstraat 16 a
7271 CB Borculo

Voor het maken van een afspraak kun je ook bellen, appen of mailen.
0612210132
info@manonterhogt.com

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief