Over Manon

“Ik zie in gedachten het sieraad al voor me nu moeten mijn handen het nog maken”

“Wanneer ik achter mijn werkbank zit de geur van het gieten van goud nog ruik en mijn handen vies zijn van het schuren en polijsten, een kopje thee binnen hand bereik heb ben ik in mijn element.”

Al tijdens mijn kindertijd was ik bezig met het creëren en ontwerpen van kleine dingen. Altijd creatief bezig om weg te dromen in mijn eigen fantasie wereld.

Het werken met de aller mooiste dingen die moeder natuur ons gegeven heeft, parels, edelstenen en edelmetalen geven mij dat gevoel opnieuw.

“Een stuk goud om toveren naar een draagbaar sieraad is gewoon magisch” 

Toen ik van de middelbare school af kwam ben ik een korte illustratie opleiding in Enschede gaan doen. Daarna startte ik in 2006 de goudsmid opleiding in Schoonhoven. Tijdens de opleiding won ik de 2de prijs in de Schone ontwerp wedstrijd. Met een ontwerp geïnspireerd op de Art Deco.

“De Art Deco is een grote inspiratie bron voor mij”

Toen ik in 2010 afstudeerde aan de vakschool in Schoonhoven, ben ik eerst een aantal jaren in loondienst gegaan. Op deze manier heb ik alle technieken goed onder de knie gekregen. Zo heb ik een aantal jaren gewerkt in een reparatie atelier en nog een aantal jaren bij goudsmid Uni10 in Enschede.

Al vrij snel startte ik naast mijn baan met het maken van mijn eigen sieraden lijn. Na een paar jaar heb ik mijn eerste collectie op de markt gebracht

“Voor mij is het erg belangrijk dat elk stukje van het ontwerp klopt zodat het ontwerp één geheel vormt” 

Ik laat bij het ontwerpen van een nieuw sieraad mijn fantasie en gevoel de vrije loop, inspiratie haal ik uit de meest alledaagse dingen. Tijdens het tuinieren, een bos wandeling of het lezen van een boek kan me opeens de inspiratie van een nieuw ontwerp te binnen schieten.

Met schetsen probeer ik dan eerst mijn idee op papier te krijgen. Daarna begin ik met het maken van een proefje in bijvoorbeeld was.
Vaak gaan er dan nog maanden en veel proefjes aan vooraf voordat ik zo tevreden ben dat ik het ga maken in goud.

“Ik zie in gedachten het sieraad al voor me nu moeten mijn handen het nog maken”

Zo heb ik al een aantal collecties gemaakt. Daarnaast maak ik ook graag unieke One of a kind stukken met bijzondere edelstenen of parels. Kijk voor een overzicht van mijn sieraden in de webshop.

Mijn parels en edelstenen koop ik alleen in bij betrouwbare handelaren die mij kunnen verzekeren dat de parels en edelstenen onbehandeld zijn.

“Een herinnering van een speciaal moment”

Naast mijn eigen ontwerpen werk ik ook in opdracht. Voor mij is het dan de kunst om mee te voelen met de klant en zo een passend sieraad te maken.

Vaak gaat dit om een speciaal moment in iemands leven, mooie maar ook minder mooie momenten.

Denk hierbij aan een geboorte sieraad, kerstcadeau, verlovingsring of trouwringen, mooie momenten om een sieraad cadeau te geven of te krijgen.
Een sieraad is een emotie en gaat vaak generaties lang mee.

Ook minder mooie momenten zoals het verlies van een dierbare. Ik vind het erg mooi om met een sieraad iemand te kunnen helpen in het verwerkingsproces.
In een rouwsieraad is het bijvoorbeeld ook mogelijk om as of een vingerafdruk te verwerken.

Een sieraad op maat laten maken

Overweegt u om een sieraad op maat te laten maken? Neem dan gerust contact op voor meer informatie via het contactformulier of door mij te bellen op 06 1221 0132.

2006 diploma, Illustratieve vormgeving Enschede
2010 diploma, Goudsmid ondernemer Schoonhoven
2010 diploma, DGI Edelsteenkunde 2

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief