Over Manon

“Een herinnering van een speciaal moment”


Mijn naam is Manon en ik maak en ontwerp sieraden. Ik heb een eigen collectie en ik maak ook graag unieke stukken en sieraden in opdracht. Goudsmeden is een oude ambacht waarbij je werkt met gereedschap en vuur en dat vind ik zo bijzonder aan dit vak.

Van het ontwerp naar een sieraad

Ik begin met een idee, die ik eerst op papier uit werk. Wanneer ik tevreden ben over de juiste verhoudingen ga ik aan de slag, soms is het nodig om eerst wat proefjes te maken daarna kies ik het juiste materiaal. Vervolgens ga ik dan materiaal smelten en gieten, daarna smeed ik het in de juiste vorm. Als het naar wens is begin ik aan de afwerking en zo ontstaat vanuit niets een sieraad.

Sieraden van goud, zilver en rvs

Voor mijn sieraden gebruik ik verschillende kleuren goud, geelgoud, groengoud, roodgoud en witgoud. Maar ook rvs en zilver. Bij ieder sieraad zoek ik zorgvuldig naar bijpassende parels en edelstenen.

Een tijdloze ontwerpstijl

Mijn stijl kun je omschrijven als tijdloos, klassiek, opvallend en strak. Inspiratie voor mijn sieraden haal ik uit de kunst, de roaring 20’s, art deco, gebouwen, gereedschap en de natuur. Kwaliteit vind ik erg belangrijk ik experimenteer net zo lang met materiaal en technieken tot dat ik tevreden ben.

Een sieraad op maat laten maken

Overweeg je om een sieraad op maat te laten maken? Neem dan gerust contact op voor meer informatie via het contactformulier
of door mij te bellen op 06 1221 0132.

2006 diploma, Illustratieve vormgeving Enschede
2010 diploma, Goudsmid ondernemer Schoonhoven
2010 diploma, DGI Edelsteenkunde 2