Over Manon

“Ik zie in gedachten het sieraad al voor me nu moeten mijn handen het nog maken”

“Wanneer ik achter mijn werkbank zit de geur van het gieten van goud nog ruik en mijn handen vies zijn van het schuren en polijsten, een kopje thee binnen hand bereik heb ben ik in mijn element.”

Mijn juwelen worden in eigen atelier op ambachtelijke wijze gemaakt in combinatie met de meest moderne technieken.

Dit zorgt voor een verfijnd en draagbaar juweel.

Ik werk met 18 karaat goud, platina en de mooiste onbehandelde edelstenen en diamanten.

Daarnaast speel graag met asymmetrische vormen, dit maakt een juweel aantrekkelijk en spannend om te zien. Alle kanten van een juweel zie ik als een onafscheidelijk geheel.

Met mijn finesse en gevoel voor detail zorg ik ervoor dat de uiteindelijke creatie beschikt over een verfijnde afwerking.

Al tijdens mijn kindertijd was ik bezig met het creëren en ontwerpen van kleine dingen. Altijd creatief bezig om weg te dromen in mijn eigen fantasie wereld.

Het werken met de aller mooiste dingen die moeder natuur ons gegeven heeft, parels, edelstenen en edelmetalen geven mij dat gevoel opnieuw.

“Een stuk goud om toveren naar een draagbaar sieraad is gewoon magisch” 

17 jaar geleden begon mijn avontuur in de sieraden wereld. Ik hoorde dat er een opleiding was voor goudsmeden in Schoonhoven. Heel eerlijk gezegd wist ik niet dat er zoiets bestond. Wat wel meteen duidelijk was, was dat ik deze opleiding wilde gaan doen.

Na het behalen van mijn diploma heb ik een aantal jaren als goudsmid in loondienst gewerkt. Daarnaast startte ik al vrij snel mijn eigen onderneming.

Eerst vanuit mijn atelier aan huis, en sinds eind 2021 aan de spoorstraat 16a in Borculo.

Met mijn oog voor schoonheid, creativiteit en fantasie blijven de ideeën voor een nieuw juweel maar komen. Iedere vorm die ik tegen kom kan weer een nieuw juweel worden.

De combinatie van het ontwerpen, werken met de mooiste materialen die moedernatuur ons gegeven heeft en de eeuwen oude ambacht, maken dat dit vak mij op het lijf geschreven is.

“Voor mij is het erg belangrijk dat elk stukje van het ontwerp klopt zodat het ontwerp één geheel vormt” 

Ik laat bij het ontwerpen van een nieuw sieraad mijn fantasie en gevoel de vrije loop, inspiratie haal ik uit de meest alledaagse dingen. Tijdens het tuinieren, een bos wandeling of het lezen van een boek kan me opeens de inspiratie van een nieuw ontwerp te binnen schieten.

Met schetsen probeer ik dan eerst mijn idee op papier te krijgen. Daarna begin ik met het maken van een proefje in bijvoorbeeld was.
Vaak gaan er dan nog maanden en veel proefjes aan vooraf voordat ik zo tevreden ben dat ik het ga maken in goud.

“Ik zie in gedachten het sieraad al voor me nu moeten mijn handen het nog maken”

Zo heb ik al een aantal collecties gemaakt. Daarnaast richt ik mij op het creëren van  unieke One of a kind stukken met bijzondere edelstenen of parels. Kijk voor een overzicht van mijn sieraden in de webshop.

Mijn parels en edelstenen koop ik alleen in bij betrouwbare handelaren die mij kunnen vertellen waar de edelstenen vandaan komen en of ze behandeld zijn of niet.

“Een herinnering van een speciaal moment”

Naast mijn eigen ontwerpen werk ik ook in opdracht. Voor mij is het dan de kunst om mee te voelen met de klant en zo een persoonlijk sieraad te maken.

Vaak gaat dit om een speciaal moment in iemands leven, mooie maar ook minder mooie momenten.

Denk hierbij aan een geboorte sieraad, kerstcadeau, verlovingsring of trouwringen, mooie momenten om een sieraad cadeau te geven of te krijgen.
Een sieraad is een emotie en gaat vaak generaties lang mee.

Ook minder mooie momenten zoals het verlies van een dierbare. Ik vind het erg mooi om met een sieraad iemand te kunnen helpen in het verwerkingsproces.
In een rouwsieraad is het bijvoorbeeld ook mogelijk om as of een vingerafdruk te verwerken.

Oog voor schoonheid

Geen enkel juweel verlaat mijn werkbank totdat het perfect is. Met mijn inmiddels 14 jaar ervaring vanuit mijn eigen onderneming en 10 jaar als goudsmid in loondienst, ligt de lat hoog.

Mijn creativiteit en oog voor schoonheid zorgen steeds weer voor een verfijnd juweel.

Een persoonlijk juweel laten maken?

Overweegt u om een sieraad op maat te laten maken? Neem dan gerust contact op voor meer informatie via het contactformulier of door mij te bellen of appen op
06 1221 0132.

2006 diploma, Illustratieve vormgeving Enschede
2010 diploma, Goudsmid ondernemer Schoonhoven
2010 diploma, DGI Edelsteenkunde 2

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief